• بابل - خیابان مدرس، جنب بیمارستان بابل کلینیک ساختمان حمیدزاده ۲، طبقه ۲، واحد ۴

تماس با ما

011-32313064

ایمیل

info@dr-behzadamiri.com

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه 8 تا 20

اصلاح لبخند لثه ای

در لبخند زیبا و طبیعی، لب بالا کمی بالاتر از دندان‌ها قرار می‌گیرد. اما برای برخی از افراد لب بالا بیش از حد از لثه فوقانی فاصله می‌گیرد که اصطلاحاً به آن لبخند لثه‌ای می‌گوییم. نمایان شدن لثه‌ فوقانی، ظاهر ناخوشایندی ایجاد کرده و باعث می‌شود تا بسیاری از این افراد از خندیدن کامل اجتناب کرده و یا دهان خود را هنگام لبخند زدن با دست بپوشانند یا به تدریج عضلات صورت خود را برای محدود کردن لبخند خود عادت دهند. بسیاری از افراد می‌توانند روش‌های درمانی مؤثری را برای مشکلات مربوط به زیبایی لبخند خود بیابند، اما برای بسیاری از افرادی که از روش‌های انقلابی موجود برای رفع این مشکلات آگاه نیستند، اقدام برای درمان لبخند لثه‌ای می‌تواند استرس‌زا باشد، حال آنکه روش‌های موجود نسبتاً غیر تهاجمی و سریع بوده و به سادگی قادر به اصلاح طرح لبخند می‌باشد. در این مقاله ما به بررسی علت‌های مختلف ایجاد لبخند لثه‌ای و بهترین درمان برای آن‌ها می‌پردازیم.

 

 چه عواملی باعث لبخند لثه‌ای می‌شود؟

در لبخند لثه‌ای (یا لثه‌نما) هنگام لبخند زدن و یا حتی باز کردن دهان در هنگام صحبت، مقدار بیشتری از بافت لثه در مقایسه با دندان‌ها آشکار می‌شود. این امر می‌تواند منجر به یک لبخند غیر طبیعی و نه چندان زیبا شده و باعث شود تا دندان‌ها بسیار کوچک به نظر برسند. در اینجا به برخی از علل ایجاد لبخند لثه‌ای اشاره می‌کنیم:

 ساییدگی دندان‌ها می‌تواند سبب کوچک‌تر شدن دندان‌ها از اندازه معمول و طبیعی آنها شود.

بالا بودن خط لب فوقانی (و یا کوتاه بودن لب فوقانی) باعث نمایان شدن بخش بیشتری از لثه می‌شود، حتی زمانی که لبها در حال معمولی قرار دارند.

 دندان‌هایی که در مقایسه با طول و اندازه لثه‌های خود بسیار کوچک‌تر هستند، باعث لبخند لثه ای می‌شوند. این وضعیت دندان‌ها می‌تواند ناشی از سایش آنها و یا عوامل ژنتیکی باشد.

 دندان‌هایی که به علت رویش ناکامل و یا به دلیل رویش غیرفعال، ظاهر غیر طبیعی وکوچک دارند، می‌توانند به نوبه خود سبب بزرگ و غیر طبیعی به نظر رسیدن لثه‌ها شوند.

 بدفرمی و ناهنجاری استخوان فک مانند رشد بیش از حد عمودی استخوان فک بالا نیز می‌تواند منجر به لبخند لثه‌نما شود.

 تحرک بیش از حد عضلات بالا برنده لب.

 

دکتر بهزاد امیری اندی

 

روش‌های درمان لبخند لثه‌ای:
جراحی اصلاح لثه (پریودنتال)

عمل لیفت لثه و یا جراحی افزایش طول تاج (اصلاح لثه و استخوان کوچک زیرین) روش‌هایی است که برای بالا کشیدن و دور کردن خط لثه انجام می‌شود. این روشها معمولاً برای مواردی مناسب است که دندان‌های بیمار کوتاه است. در صورتی که شلوغی دندان‌ها با مشکلات زیبایی دندان‌ها همراه باشد، دندان‌پزشکان روشهای جراحی لثه را با استفاده از روکش پرسلن یا لمینت ونیر که برای هر بیمار و اهداف زیبایی وی طراحی شده، انجام می‌دهند. لیفت لثه اغلب یک عمل بسیار ساده است که تحت بی‌حسی موضعی با تزریق آرام بخش (یا بدون آن) با ایجاد برش و یا الکتروکوتر انجام می‌شود. اما افزایش طول تاج دندان با عملیات دقیق‌تر و پیچیده‌تری همراه می‌شود. دندان‌پزشکان برای هر دو روش با اندازه‌گیری‌ و ارزیابی‌ دقیق و تهیه عکسهای سه بعدی، نتایج عمل لثه را قبل از انجام جراحی، شبیه‌سازی کرده و به شما نشان می‌دهند.

 

پایین آوردن لب فوقانی با تزریق بوتاکس

تحرک بیش از حد عضله لب فوقانی را می‌توان با چند تزریق بوتاکس کوچک در عضلات بالابرنده لب فوقانی، کاهش داده و آن را ریلکس کرد. بوتاکس باعث می‌شود که انقباض عضلات بالا برنده لب کمتر شود، به طوری که لب بالا در هنگام لبخند زدن کمتر به سمت بالا کشیده می‌شود. به عبارت دیگر لثه‌های شما زمانی که لبخند می‌زنید، کمتر مشاهده خواهند شد. اما حالات چهره شما همچنان طبیعی خواهند بود.

پزشک چند تزریق بوتاکس را تنها نزدیک بینی شما انجام خواهد داد. مقدار واحد بوتاکس مورد نیاز شما بستگی به قدرت عضله بالا برنده لب دارد. به طور کلی 10 واحد بوتاکس برای این منظور کافی است. نتایج حاصل از تزریق بوتاکس بین 4 تا 9 ماه باقی خواهد ماند و پس از آن می‌توانید درمان لبخند لثه نما را تکرار کنید.

 

درمان لبخند لثه ای

 

درمان لبخند لثه ای
درمان لبخند لثه ای
درمان لبخند لثه‌ای با ارتودنسی

پس از ارزیابی وضعیت دندان‌های شما توسط متخصص ارتودنسی، ممکن است استفاده از بریس برای صاف و همردیف شدن دندان‌های شما و رساندن آنها به سطح مطلوب‌تر جهت کمتر دیده شدن لثه‌ها توصیه شود. در موارد بجا و مناسب، این یک روش غیر تهاجمی برای اصلاح لبخند لثه‌ای است. تداوم درمان ارتودنسی ممکن است ماه‌ها تا سال‌ها لازم باشد. یکی دیگر از مزایای این روش این است که شلوغی یا نامرتبی دندان‌ها و مشکلات دیگر مربوط به دندان‌‌ها یا انطباق فک‌ها (مشکلات بایت) می‌تواند به طور همزمان اصلاح گردد.

 

جراحی ارتوگناتیک

این روش با همکاری جراح فک و صورت و ارتودنتیست انجام می‌شود. جراحی ارتوگناتیک می‌تواند با جابجا کردن فک فوقانی به سمت بالا، میزان نمایش دندان‌ها و لثه‌ها را کاهش دهد. جراحی ارتوگناتیک یک روش تهاجمی‌تر بوده و می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای بیماران دارای ناهماهنگی‌های فکی و رشد عمودی بیش از حد فک بالا باشد.

 

چگونه می‌توان مناسب‌ترین درمان را برای اصلاح لبخند لثه ای تشخیص داد؟

وجود لبخندی که در آن رنگ صورتی لثه بر سفیدی دندان غالب می‌شود، اغلب به دلیل عوامل زیادی است، به همین دلیل است که تشخیص دقیق قبل از هر درمانی ضروری است.در تشخیص، دندانپزشک باید به‌دقت موارد زیر را ارزیابی کند؛

  • سابقه پزشکی بیمار
  • نمایه صورت
  • تجزیه‌ و تحلیل لب
  • بررسی طول تاج
  • بررسی طول ریشه دندان‌ها

 

دکتر بهزاد امیری اندی

 

انتخاب بهترین دندانپزشک

همان‌طور که اشاره شد لبخند لثه‌ای می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد و روش درمانی هر علت نیز متفاوت است. برای اینکه بهترین نتیجه را از درمان داشته باشید، باید به دنبال بهترین متخصص دندان باشید. بعد از معاینه و بررسی شرایط فک و دندان‌ها، متخصص درباره روش درمانی و عوارض و مزایایی که این روش می‌تواند به دنبال داشته باشد، با شما صحبت خواهد کرد. هرگونه سؤالی که در این باره داشتید حتماً از پزشک خود بپرسید. مراقبت‌ها و بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. و به توصیه‌های متخصص توجه نمایید. در نهایت لبخند زیبا می‌تواند به اعتمادبه‌نفس و زیبایی صورت نیز بیفزاید.

 

هزینه اصلاح طرح لبخند لثه‌ای

هزینه اصلاح طرح لبخند لثه‌ای برای تمام بیماران یکسان نیست و به مقدار اصلاح لثه‌ بستگی دارد. اگر فقط خط لثه یک دندان نیاز به درمان داشته باشد، طبعاً هزینه حداقل خواهد بود. اما اگر درمان کل خط لثه و همچنین استفاده از گرفت (پیوند) لازم باشد، هزینه برآورد شده حداکثر مقداری است که برای اصلاح لبخند لثه‌ای برآورد شده است. هزینه درمان در صورت نیاز به درمان‌های دیگری مانند ونیر سرامیکی یا روکش زیبایی افزایش می‌یابد.

شماره تماس:

011-32313066 // 011-32313064

پست الکترونیک:

info @ dr-behzadamiri.com

drbehzadamiriandi@gmail.com

آدرس:

بابل – خیابان مدرس، جنب بیمارستان بابل کلینیک ساختمان حمیدزاده ۲، طبقه ۲، واحد ۴

×

ارتباط با منشی و رزرو نوبت

× ارتباط با منشی و رزرو نوبت