ایمپلنت دندان روشی برای اصلاح طرح لبخند است. بعد از ایمپلنت دندان بیمار باید مراقبت های خاصی را داشته باشد. مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به این دلیل است که در ماه های اول، دندان به دلیل اینکه در حال اتصال به استخوان و بافت فک است باید مراقبت های بیشتری را به عمل آورد. توجه داشته باشید که زخم را دستکاری نکنید و از تف کردن و شستشوی دهان در 24 ساعت اول بپرهیزید تا محل جراحی شده آلوده نشود.
بهبودی بعد از ایمپلنت دندان به فاز درمان و اتصال ایمپلنت به استخوان فک بستگی دارد. به همین دلیل این کار را به بهترین متخصص ایمپلنت در کلینیک ویژه دندانپزشکی بسپارید. مراقبت هایی که بعد از این جراحی باید انجام داد:
مصرف آنتی بیوتیک: گام اول مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان مصرف تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده است تا دندان عفونت نکند. دهانشویه را بعد از 24 ساعت دو نوبت در روز مصرف کنید و روزی 4 الی 5 بار دهان را با آب نمک گرم شستشو دهید.
استفاده از گاز برای جلوگیری از خونریزی: در روز اول بعد از ایمپلنت در بزاق دهان خون دیده می شود که طبیعی است و برای کنترل و کاهش آن یک تکه گاز را در دندان قرار داده و گاز بزنید.
مصرف مسکن: وقتی بی حسی از بین برود درد را احساس خواهید کرد. یکی از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان این است که مصرف مسکن را برای کنترل درد شروع کنید.
بالا بردن میزان موفقیت درمان ایمپلنت دندان
پس از کاشت ایمپلنت به مدت یک روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری نمائید.
شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
بهتر است روز بعد از جراحی، از دهان شویه استفاده گردد و بهترین محلول برای شستشوی دهان محلول کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه می باشد و پس از آن هر روز ، روزی یک مرتبه. ولی شستشو با نرمال سالین تا زمان کشیدن بخیه روزانه چند مرتبه انجام شود.
آب دهان خود را قورت دهید و آن را به بیرون تخلیه نکنید. مکیدن و تف کردن باعث تشدید خونریزی میشود.
تورم بعد از جراحی معمولی است. تورم تا 72 ساعت پس از جراحی افزایش می یابد و پس از آن به تدریج کاهش می یابد و در پایان هفته اول معمولا از بین می رود. جهت کاهش تورم استفاده از کمپرس یخ پس از اتمام جراحی توصیه می شود. یخ را به مدت 10 دقیقه در محل مورد نظر قرار داده و سپس 5 دقیقه به بافت استراحت دهید. این عمل را 4 تا 5 ساعت ادامه دهید. همچنین جهت کاهش تورم بعد از جراحی بالاتر نگه داشتن سر نسبت به بدن در هنگام خواب توصیه می شود.
ایجاد کبودی و بی حسی در اطراف لب و ترشح خونابه پس از جراحی طبیعی است. با دیدن این موارد نگران نشوید و همچنین ممکن است دهان شما پس از جراحی تا چند روز اول به میزان قبل باز نشود.
در صورت ترشح بیش از اندازه خونابه بهترین راه برای کنترل خونریزی ایجاد فشار بر روی ناحیه جراحی توسط یک تکه گاز استریل کوچک و مرطوب شده با سرم شستشو به مدت 2 ساعت می باشد.
نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است و مایعات خنک و پر انرژی برای 24 ساعت اول توصیه می شود ، ولی برای خوردن باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد و همچنین دقت شود که جویدن سبب باعث خونریزی و آسیب به ناحیه جراحی می شود ،بنابراین بهتر است تا 24 ساعت از جویدن پرهیز شود.
در روز سوم بعد از جراحی از مسواک مخصوصی بنا به تشخیص پزشک که در صورت نیاز در اختیار شما قرار میگیرد ، استفاده کنید.
بعد از جراحی کاشت ایمپلنت ، باید از کشیدن سیگار و نوشیدن قهوه و چای در سه روز اول پرهیز کنند، به طوری کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش میدهند.
داروهای تجویزی را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
همچنان نباید از نوشیدنی های گازدار، نوشابه، الکل و سیگار استفاده داشته باشید.
به علائم خود در این شرایط توجه داشته باشید. تب، عفونت نباید بیش از دو روز ادامه پیدا کنند. در این صورت سریعا دندانپزشک خود را در جریان بگذارید.
اگر واکنشی نسبت به داروی های مصرفی خود نشان دادید، سریعا با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
برای کاهش تورم و قرمزی روی صورت خود از کمپرس گرم استفاده داشته باشید.
رعایت بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید.
بعد از این جراحی تا مدتی به خصوص در 24 ساعت اولیه، باید از مواد غذایی نرم استفاده داشته باشید. بهتر است این مدت زمان را تا حدود 3 الی 4 ماه در نظر بگیرید.
پنیر
شیر
ژله
پاستا
ماست
آبمیوه
اسموتی
پودینگ
شیک ها
تخم مرغ
اسپاگتی
ماهی آبپز
انواع پوره ها
کمپوت میوه
انواع کیک ها
انواع سوپ ها
بستنی میوه ای
پوره سیب زمینی
مرغ کباب شده نرم
مایعات خنک فراوان
سوسیس پخته شده
سبزیجات بخارپز شده
سیب زمینی پخته شده
لوبیای پخته شده و له شده
برنج و ماکارونی کاملا پخته شده
به نظر می رسد استفاده روتین از آنتی بیوتیک ها در درمان ایمپلنت های دهانی بسیار گسترده باشد. استفاده از آنتی بیوتیک قبل یا بعد از جراحی ایمپلنت باید با تجویز دندانپزشک باشد. مصرف آنتی بیوتیک می تواند از “از دست دادن زود هنگام کاشت” جلوگیری کند. آنتی بیوتیک پیشگیری کننده برای هر عمل جراحی کاشت دندان اجباری نیست. با این وجود آنتی بیوتیک ها در جلوگیری از عفونت های بعد از عمل بعد از قرار دادن ایمپلنت مفید هستند.
در صورت تجویز دندانپزشک خود، از دهان شویه استفاده کنید. روز بعد از جراحی، شستشوی آب گرم با نمک نیز توصیه می شود و این روند باید چهار تا پنج بار در روز، به خصوص بعد از غذا ادامه یابد. هنگام استفاده از دهانشویه ها عجله نکنید و به آرامی دهان خود را بشویید. بنا به توصیه دندانپزشک ها، بهترین نوع دهانشویه مخصوص ایمپلنت، دهانشویه های فاقد الکل بوده و بهترین اثرگذاری را خواهند داشت.
011-32313066 // 011-32313064
info @ dr-behzadamiri.com
drbehzadamiriandi@gmail.com
بابل – خیابان مدرس، جنب بیمارستان بابل کلینیک ساختمان حمیدزاده ۲، طبقه ۲، واحد ۴